Nieuws

Examens

Van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 januari werden de halfjaarlijkse examens gehouden.

Hieronder de geslaagden voor de volgende band:


 

HAAGSE JUDO KAMPIOENSCHAPPEN

Op zondag 22 september 2019 werden de eerste Haage Judo Kampioenschappen gehouden in het topsport centrum in het Zuiderpark.

De Benoordenhoutse Judoschool deed met 26 deelnemers mee en de volgende judoka's mochten zich tot Haags Kampioen kronen:

Alan Faneyte; Lucas Garay; Miqdad Jawad; Ekaterina Semagin en Teuntje Stoel.

Tweede plaatsen waren er voor:

Dante van den Corput; Samuel van Deursen; Hiske Duijvestein van Goor; Rogier Duijvestein van Goor; Romain van Geelen; Tayo Gillen; Felix Huith; Vittorio Martinez; Angus Mattiske; Dauphine van der Rest; Hector Salenc en Moos Sipkema.

Geslaagd voor zwarte band: Harm Scheltens, 80 jaar!!!

Zaterdag 15 juni is de 80 jarige Harm Scheltens na een fantastisch afgelegd examen in Spijkenisse, geslaagd voor de zwarte band judo. 
In 1959 behaalde de toen 20 jarige Harm zijn bruine band judo. Hij was vast van plan om op te gaan voor zwart. Hij sparde onder andere met Anton Geesink.
Toen werd hij opgeroepen voor de dienstplicht en nadat hij uit dienst kwam, startte hij een eigen bedrijf, ging trouwen, kreeg kinderen en van judo kwam niets meer.
Maar het bleef kriebelen dat hij de zwarte band niet had gehaald. Daarom besloot hij op 79 jarige leeftijd het judo weer op te pakken. Hij stapte onze dojo binnen en vroeg of hij mee zou mogen doen.
Eerst waren we nog wat huiverig, zou hij niet iets breken, zou het wel verantwoord zijn. Maar na een paar keer trainen was het duidelijk dat Harm nog bijzonder fit en zelfs erg ambitieus was.
Het afgelopen jaar trainde hij minimaal drie keer per week en de kroon op zijn werk kwam: de zwarte band!
Harm, van harte gefeliciteerd, je bent een voorbeeld voor ons allen.
Bekijk hier het artikel in het AD.

Examens

Van maandag 24 t/m zaterdag 29 juni werden de examens gehouden. 

De uitslagen staan hieronder:


Op paaszaterdag was er weer het traditionele paaseierzoekspel.

Op zaterdag 12 november 2016 is Raymond Schijff geslaagd voor de zwarte band judo